Считаме, че въвеждането на стабилизиращи механизми за избягване на дълбока икономическа

...
Считаме, че въвеждането на стабилизиращи механизми за избягване на дълбока икономическа
Коментари Харесай

Евродепутати с призив към Лайен за мерки срещу рецесия

Считаме, че въвеждането на стабилизиращи механизми за отбягване на дълбока икономическа криза в Европейския съюз би трябвало да бъде на дневен ред. Споделяме загрижеността на водачите на профсъюзите и представителите на МСП по отношение на неналичието на механизми за помощ, ориентирани към отбрана на уязвимите бизнесмени, които ще пострадат най-вече от рецесията. 

Трябва да помним икономическата рецесия, почнала през 2008г.

Това се споделя в писмо на евродепутати до председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен във връзка на пандемията от ковид, засегнала повече от 120 дуржави в света. Писмото е подписано от евродепуати от Чехия, Малта, Гърция, като българският им колега Радан Кънев също е подписал, съобщиха от неговия пресцентър. 

Поради пандемията, породена от COVID-19 и защитните ограничения, подхванати от държавите-членки на Европейски Съюз - в това число насилствената карантина, наложена на чиновниците и отдалечения труд, може да се чака по-нататъшен спад на растежа на Брутният вътрешен продукт.

Пренебрегването на казуса или основаването на ненужни обструкции може да ни коства доста скъпо, както беше тогава. Призоваваме Европейската комисия да обмисли използването на съответни ограничения за поддръжка на европейската стопанска система и отбрана на европейските жители, се споделя още в писмото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР